2010-03-18

Háztűznéző

Megnéztük a szóbajöhető ovikat, mind a kettőt :) és a helyi nagyobb olvasztótégely nyert, egyrészt mert ott mondták is, hogy igen, odatartozunk körzetileg, másrészt szebb-jobb, de ami a lényeg, hogy a "nagy" oviban nem volt ott a vezetőnő, úgyhogy "csak" sima óvónénikkel beszéltünk, de fényévekkel kedvesebbek voltak, mint a másikban, lazán körbenézhettünk, akár az udvarra is kimehettünk volna (ha megtettem volna, még mindig ott csúszdázna a lány), Bori megnézhetett mindent, meg ilyesmik. Azt is megtudtuk, hogy jövőre, mármint ősszel a Teknőc és a Csibe csoport lesz kiscsoportos, be is kukkantottunk hozzájuk, és nagyon szimpatikus óvónénik foglalkoztak épp a nagycsoportosokkal, akik igen jókedvűnek és felszabadultnak látszottak, de ez úgy általában is igaz volt a gyerekekre, akiket láttunk.

Hát, majd kiderül, ha beborul, egyelőre legyen  beiratkozás, meg legyen helye, aztán meglássuk. Mindenesetre mikor nekiindultunk, Bori csak annyit kért, hogy "segítsetek nekem ottmaradni!", hiába mondtam, hogy most nem marad senki sehol :) Utólag meg tetszett neki, bár mikor egy óvónéni beszélgetni próbált vele, inkább mögém bújt, és onnan kukkerolt kifele - aztán persze incselkedve, de ki nem nyitotta volna a lepénylesőjét, amit persze azóta sem csukott be, hogy kiléptünk az ajtón. Talán nem veszett helyzet :)

Ja, és anyukámnak üzenem, hogy nyáron oviszsákot varrunk, csak hogy fel tudjon készülni lelkileg :)))

(és meséljen már olyan, aki kisebb tesóval súlyosbítva szoktatott be nagyobb gyereket, hogy nem volt gáz, hogy a kicsi is ott sertepertélt? Vagy ezt így hogy? )