2010-03-29

Szombat

Igazából a szombatomról is akartam írni, mert nagyon jól sikerült - nekem mindenképp, nem tudom, az itthonmaradottak hogy látják, de gyönyörű rendbe vágott konyha fogadott, kecskék elkülönítése kész, azóta is azt mondogatom a kölköknek, mikor ketten lógnak rajtam 5 perc különbséggel, hogy tuti, hogy ezt apátoknál nem adjátok elő; legalábbis Zsombor tuti nem követeli emberemen a ciciket :) -, zsúfolt volt ugyan, de remek volt.

Reggel jól bereggeliztem, irány a laminaria tanfolyás Ercsuval. Útközben kis akadály: baleset a pályán, úgyhogy félreálltam egy benzinkútra, és elolvastam a cukrászat elméleti anyagot, amiből délután vizsga volt. Mire végeztem, a sor is megemberelte magát, na nem száguldozott még senki, de már jobban haladt, úgyhogy visszaálltam. Szépen időre odaértem, még parkolóhely is akadt, tiszta izgalommal szálltam ki a kocsiból. Jól éreztem én, hogy ehhez nekem elsőre jól jön a személyes segítség, egyből kiszúródott egy-két dolog, amire én magamtól rá nem jövök, és az összes jövőbeni kendőmnél szívtam volna vele (bár nem tudom, hány darab lesz :) ). Nagyon jó hangulatban, nagyon jó magyarázattal, nagyon kedves segítséggel haladtunk, és még vissza sem kellett bontanom eddig, ami különösen a jelenlegi csipkeprojekten bemutatott számtalan visszakötés fényében bír nagy jelentőséggel :) Holnap le is fotózom, nem mintha olyan sok lenne, de hát mégis. Azóta nem haladtam vele, mert előbb be akarom fejezni a futó darabot, annak ugyanis határideje is van ;)

Jóval fél egy után hagytam el a boltot, ami igen necces, ha azt nézzük, hogy papíron egyre kellett a Bosnyáknál lennem :) A nagy sietségben teljesen természetes, hogy be is néztem egy kanyart, még szerencse, hogy Andrea velem volt, ekkor már be is kapcsoltam, mert a Fogarasi úti Tescotól én az életben nem találtam volna oda, ahova kell :) De megérkeztem, szerencsére bejött az "úgysem kezdjük egykor" elmélet. Az óra első negyed órájában megírtuk a vizsgát, aztán sütöttünk. Megint sokminden készült, én a dobos roládot választottam, ami ideális süti, ha valaki szereti a dobostortát, de nem szeret tortalapokat sütögetni :) és még egész jó is lett, ráadásul a délelőtti kötés úgy feldobott, hogy pörögtem ezerrel. De készült még bohém, csokis minyon, tüskés bomba, piramis, egy nagy tálca süteménnyel jöttem haza. Suli után még elkavarogtam cicóékhoz - bekapcsolt és jól beállított GPS ellenére, hiába no, eltévedni tudni kell -, átvittünk némi adatot, megcsodáltam a készülő tojásokat, aztán hazarobogtam. Itthon aztán kiderült, hogy csak pelenkát felejtettem el venni a lánynak, ehem, ehem, ehem.

Gondolom, elég egyértelmű, hogy nem nagyon kellett ringatni este :)

Jó volt nagyon ez a szombat, minden rohanóssága ellenére, nagyon-nagyon-nagyon köszönöm a hátországnak!!! 

Nincsenek megjegyzések: