2010-11-22

A család új barátja

A család új barátja már velünk van tán bő egy hete, de csak most jutottam odáig, hogy írjak is róla.

Előzmény:
Imádtam (imádom) a kendőimet, imádom a Hajtkát, ember is imádja a Hajtkát, imádom az onbut. Volt nálam egyszer egy Liliputi csatos, túrázni, konstatáltam, hogy oké, praktikus, meg oké, kényelmes, de olyan nagyon nem hozott lázba. Sem ez, sem a többi csatos hordozó. Beláttam, hogy baromi praktikus, hogy nem lóg sehol semmi, meg hogy nagyon jó, hogy inkább csípőre terhel, mint vállra, meg minden, de nem volt szerelem, nem éreztem azt, amit a Hajtkák, vagy akár a Katja megpillantásakor, hogy márpedig nekem _kell_ egy. Mert minek is kéne? MT-ban is hátamon a gyerek pikkpakk, kényelmes is, ramaty időben úgysem nagyon megyünk sehová, ha mégis, azt azért kibírja, majd óvatosan lógatom a szárakat. És éltünk boldogan.

Na de:
Aztán elkezdődött az ovi, a parkolóban jóóóó kis durva sóder. Zsombor naponta kétszer hátamra fel, hátamról le, kocsiból ki, kocsiba be, MT szárak lógnak, akárhogy is ügyeskedem, még az onbut is képes voltam összekenni, pedig hát... és mikor ki kellett mosni a MT-t, mert filces lett, majd a vadifrissen mosott MT pántjai két nap ovibahordás után megint úgy kezdtek kinézni, mint amin egy félrészeg rinocéroszcsorda tagjai zorbáztak egy sárbanfetrengős legénybúcsú során, döntöttem: kell szerezni egy csatost.

Hogy végül miért Manduca lett, azt most nem részletezném, de végül az lett. Neki sem mi vagyunk az elsők az életében, de ezt mi nem bánjuk :) nem mondom, hogy nem szeretem, mert ez nem lenne igaz, imádom a praktikusságát, hogy pillanatok műve átcsatolni csípőhordozásra (dokinál hej, de nagyon jól jött), hogy megkönnyíti a gyerek sapkavisszaadását a boltból kijövet, hogy nem lóg sehol semmi :) , hogy állítható méretű, így ha egyszer lesz hármaska, őt is tudom benne oviba hordani kicsi korától, meg egyáltalán, millió apróság miatt imádom. Nagyon klassz hordozó.

De nem ezt fogom eltenni az unokáknak, hanem a Katját és a Hajtkát :) és nem azért, mert ez rossz, vagy valami, csak mindezek ellenére sincs meg az az érzelmi kötődés hozzá, mint a többi hordozómhoz. Ez van :) de mégegyszer mondom, hogy mindettől függetlenül ez egy isteni hordozó.

Nincsenek megjegyzések: