2010-11-11

A gentleman

Zsombornak nem túl bő a szókincse, de nem vádolhatjuk azzal, hogy nem udvarias. Abban a kb 7-8 szóban, amit mond, benne van a tess-kösssz, valamint ha valaki tüsszent, akkor mondja, hogy "essss", ami ugye az "egészségedre!" megfelelője zsombiul (na jó, köhögésre is ezt mondja, de hát nem várhatom el tőle, hogy azt mondja, hogy robitusszin...).

Múlt héten, az őszi szünet örömére a kisasszony itthon fetrengett full lázasan, hétfőn vittem vissza dokihoz (ahol kettőjüknek együtt 10 perc alatt sikerült leamortizálni a várót, a rendelőt, és az idegeimet, és ismét rácsodálkoztam, hogy két gyerek nagyobb felfordulással és zajjal tud járni, mint egy bespeedezett makákócsapat). Megkapta a plecsnijét, hogy egészséges, éljen, irány haza.

A délutáni alvásból immár Zsombor ébredt lázasan, mondok dejó, kezdődik a pingpongbajnokság... (m)el(l)vonókúra felfüggesztve azonnal. Ülünk a kanapén, Zsombor lángol, félkómában fekszik az ölemben, lóg a mellemen, egyszer csak tüsszentenem kellett egyet. Erre a gentleman félig kinyitja a szemét, és halódó hangon kinyögi:
- Essssss!
Majd visszahull a félkómába.

Édes pici bogaram :)

Nincsenek megjegyzések: