2010-11-26

A ház őrzője


Mikor Gubancot kiköltöztettük a teraszról, mondtam embernek, hogy fogadjunk, hogy meg fogja találni az előtetőt a garázsfeljárónál - az utcára néz, jól látni mindent, oké nem túl védett, de komondor, vagy mi a szösz, ha védelem kell neki, majd odébb megy.

És bizony meg is találta. Nagyon impozáns, hogy kanyarodik be az ember, és szemben vele, a konyhaablak alatt ott ül/fekszik egy nagy fehér szőrös kutya :) Múltkor mesélte ember, hogy reggel tiszta dér volt az egész tető, kivéve egy kutyányi foltot :) Néha bekukucskál hozzánk a lakásba, és vész esetén a konyhaablakon ki is lehet adni neki a kajáját :D 

Egyébként imádom, ahogy házat őriz. Nem rohan neki vadul őrjöngve a kerítésnek, nem bizony. Áll az előtetőn, és ugat, amíg meg nem szűnik a "vész". Pedig nincs még mindig kapunk, és még így sem rongyol neki még a kóbor kutyáknak sem. Sőt, a múltkor jött Gusztikartács, éjjel, én még világítottam a konyhában, és Gubanc egy hangot nem adott ki, ellenben mikor bekanyarodott a kocsi, felugrott a párkányra, és "bekopogott", csak utána ügetett el fogadni a vendéget. És minket is őriz ám ezerrel, tegnap ovi után Zsombor megpattant, míg becuccoltam, elkezdett skerázni kifele, Gubanc meg utána, és próbálta finoman megállítani, nyilván ebből az lett, hogy kétszer fellökte a tökit, lévén egy magasságban, de nem egy súlyban vannak, de nem bántotta, vagy valami, rohant oda hozzám, hogy menjek már, menjek már, mert valaki meglóg, és oda-vissza szaladgált köztem meg Zsombor között, nem győzött sürgetni :)

Imádom :)

2 megjegyzés:

VKOrsi írta...

:) de jó fej :) :)
komondor jó kutya

Ildik írta...

de jó ,hogy ilyen családtagotok lett.