2012-07-09

Már megint

Öregedtem egy évet. Igazából nem is e célból hirdettünk medencés kertmozit, hanem azért, mert Zsír barátunk éppen hazalátogatott a ködös Albionból, meg amúgy is meleget mondtak, hát akkor ha már mindenki besült a lakásba, akkor hűsölhetnénk kicsit akár, de mivel ez volt a valószínűleg mindenkinek elfogadható dátum, hát ekkorra lett hirdetve, és akkor már összekötöttük. Menüileg onnan indultunk, hogy lángos, erősítendő a strandfílinget, de mivel lényegében levegőt se lehetett venni a kánikulában, közöltem, hogy itt semmi olyan nem lesz, ami miatt konyházni kell. Így lett kemencében gyros meg töki pompos, hehe :) meg két torta, és egyiket sem én csináltam, jessz :) ellenben mind a kettő iszonyat finom volt. Na, szóval, megérkeztek a kedves mindenkik, projektort hozott Té, csobbantunk a medansziéban, a kölykök szana meg szét lettek szórakoztatva szárazon is meg vízen is, vacsorakészítés közben Guszti kartács lehajolt a kemence előtt, és felvette a traktorkulcsot - ami ugye önmagában csoda, gyanítható, hogy volt némi utazása a trágyázás során, de hát ki tudja, mindenesetre örülés volt neki, Zsombor meg tök komolyan megígérte az apjának, hogy többet nem hagyja el - megvacsoráltunk, megtortáztunk, pihegtünk, aztán a fijjug nekiálltak összerakni a mozit. Egészen addig senki nem tudta, mit fogunk nézni, aztán valahogy konszenzusra jutottunk Az ötödik elemet illetően - Zöld? Szuperzöld! :) -, amit mindenki kb. kívülről tud, de mindenki nagyon szeret :) Először a teraszon építkeztek, de kiszavaztuk a kertbe, kivitték, leheveredett mindenki plédekre, meg ilyesmikre, és már pont jól elhelyezkedtünk, mikor is mennydörgés, villámlás, csipcseppcsipcsepp. Bevackoltunk a teraszra, majd kb. 10 perc múlva elállt az egész égi izébizé, de már nem költöztünk vissza. Zsombor az első 10 percben elaludt a hálózsákjában, Bori viszont kitartó volt, úgyhogy túlesett az első "most csukd be a szemed!" filmnézésen, mondjuk nem tervezünk egy darabig ilyet, most is azt gondoltam, hogy amilyen fáradt, előbb elalszik, mint hogy vízszintesben lenne, de hát nem. Megnéztük, ki-ki vérmérséklete szerint, aztán összeszedelőzködtek a sokadalmak, hazamentek, mi meg aludni.


Másnap meg kaptam egy új barátnőt :) Bernina Bernette-nek hívják, és Fun Style a beceneve, persze, év elején még tervezgettem, hogy kéne idén egy varrógép, mert sosem állok neki megtanulni, ha nincs, nézelődtem is, de aztán arra jutottam, hogy kártoló is, meg rokka is, hát kicsit szerényebben kéne itt halmozni az élvezeteket, úgyhogy le is tettem róla, hogy majd jövőre. Erre ez a drága ember a netes keresési előzményeim ismeretében (egy böngésző nyitva sok-sok ablakkal közös használatra, nem kutakodásra kell gondolni :) - én innen értesülök első körben, hogy éppen mit tervez a farmon, mit szeretne vetni, ültetni, venni :) ) bebattyogott a varrógépboltba, és vett egyet :) és szuper, és hű, és há, és csodaklassz vele varrni, és olyan kis aranyos is, szóval nagyon hejj a dolog. Gyorsan varrtam Borinak egy ágyneműszsákot, így utolsó évre az oviba :) aztán meg egy nagyon egyszerű ruhát, és túlestem életem első ferdepántján is (thx to vkorsi az okosításért), és teljesen felülmúltam a saját elvárásaimat, jó, persze, közel sem tökéletes, de vannak rajta egész egybefüggő részek, ahol profinak tűnik :) és a lánynak is nagyon tetszik. Következő nagy projekt a töki ovis kollekciója :) addig még gyakorolok kicsit azért.


Szóval így öregedtem idén, az azóta történt negatív dolgokat meg csakazértsem írom le, mert nem, próbálom megfejteni, mit üzen általuk az univerzum, de nem tudom. Úgyhogy majd úgy egy év múlva, ha esetleg addigra látszik már valami értelme, akkor fogok rájuk gondolni legközelebb.

Ápdét képek :)

Mert mindig a doboz a legjobb!


A próbadarab:


Ezt meg csak úgy, ugyan még a buli előtt történt, de akkor is.4 megjegyzés:

Nanga írta...

Jó kis családi szokás a nyitva hagyott böngészőből ajándékot venni. Mondjuk a varrógép.hu jobb, mint a trágya.lap.hu :)))
Isten éltessen sokáig!!!

Maczyka írta...

:)) hát ja, én azért hátrányban vagyok, mert ő olyanokat nézeget, hogy traktor, boci, bálázó, utánfutó, pár tonna vetőmag... és hát valahogy nem látom magamat, amint odaállítok használt bálázót venni :))))

Egyébként elmondanám, hogy kihozták a dobozt, ugye a gyerekek be voltak sózva, hogy mi lehet benne, kérdezem a Borit, hogy "szerinted mi van a dobozban anyának?" aszondja erre: "Fonal!" :))))

Zsir írta...

Viszed a fiad, lesz hozzaerto. :D

Maczyka írta...

Nemcsak a hozzáértéssel van a gond :)