2013-04-02

A ruhatáros-kellékes

Akkor legyen Janka-poszt, aki most egy kicsit éppen meghasonlott, köszönjük, kedves MMR oltás, remélem, azért visszatér a tündérkirálylány, mert egyre kevésbé vagyok kipihent, és egyre kényelmetlenebb a kanapé.

Nohát, jár, fut, szalad, már nem lehet csak úgy hátra venni, majd ő szól, meg mittomén, de nem is ez a lényeg, hanem hogy pakol! Nem szét, össze, meg el. Először is, ha valaki indul el itthonról, ő teljes izgalomban van, adogatja az illető sapkáját, szalad a kabátjához, hogy "itt van, ezt vedd fel!", ha apa megy hátra, adja a kesztyűjét, szalad az ajtóhoz, integet utána, ha terítünk, viszi az asztalhoz az evőeszközt, a tányérokat, ha sepregetek, hozza a lapátot, a porszívótól kisebb extázisban van, és naná, hogy ő is, ha talál szemetet, felveszi, megmutatja, ha mondom, hogy kuka, kidobja, a nagyok eldobált ruhadarabjait viszi a szennyesbe. Ha talál elhagyott telefont, addig nem nyugszik, míg vissza nem kerül a gazdájához, jó pár kemény hónapba telt, hogy megértse, hogy ha töltőn van, akkor maradjon is ott :) és persze, a nagyoknak is volt egy ilyen pakolós korszakjuk, de nem ennyire zsigeri, képes engem is szekálni, ha valamit nem talál rendjén :) és nagy partiarc, amint zene van, riszál, ha nincs, csinál magának az elemes bizbaszával. Beül a biliboba, és pörög, és "dúdol", és akkor nekem énekelni kell, hogy "itt ül egy kis kosárban". Imád öltözködni, elég érdekes kombókba tud itthon belebújni, na de sebaj, ha talál egy hajcsattot, hozza, hogy rakjam be a hajába, sőt, azt is megmutatja, hogy vágjam le neki elöl, ha már túl hosszúnak találja. Boltba sem jön már háton, hja kérem. És annyira önálló, ugye húzzák a nagyok is, de egyébként is. Ami a legdurvább, hogy amióta csak gyalog jár be az oviba, állandóan lejmol, lényegében 3 nap alatt rájött, hogy ha beáll a csoport ajtajába, kap kaját :) valamelyik nap mindkét csoportból szerzett magának kaját, aztán nagy kaján vigyorral mutatta :) és hát igen, megkezdődött a saját akarat próbálgatása is, ami nem is csoda.

És egyébként meg olyan okos, mint a nap, mindent megért, hihetetlenül kombinál, ráadásul mindehhez már-már giccsbe hajlóan cuki, de olyan cuki, hogy az értelmező kéziszótrában az ő képe van a cuki címszónál, borzalmas, az ember legszívesebben agyonpuszilgatná, meg minden, feldolgozhatatlanul cukinyúl, cukkercekker, cukicsaj, meg mittomén, vááááááááá :)

Ennyi most Janka dióhéjban, mutatok néhány képet, már csak a cukiság kedvéért :)

Janka-dizájn: a Hegylakó-kollekció :) a sapka saját, a pulcsi és a kard Zsombié, a szoknya Borié, nem  látszik, de mellben kicsit szűk  :)


Oviba csak gyalogosan!Selyemkendő a fejre, és akkor lehet jól szaladgálni, mert az olyan vicces, ahogy ott lobog, én meg olyan cuki vagyok, ahogy egyszerre futok, meg próbálok hátra nézni, hogy lássam, ahogy lobog :D


És akkor egy kis jelzés anyáéknak, hogy jó lenne már egy saját gumicsizma :)


Nincsenek megjegyzések: