2013-04-02

Zsombor 4

Neki is volt meséje.

Régen, a csillagok között élt egy csillaggyermek. Vidáman kacagva ugrált csillagról csillagra a többi csillaggyermekkel együtt. Volt köztük egy, akivel nagyon sokszor találkozott, és nagyon szeretett vele játszani, ám egyszer csak azt látta, hogy egy angyal vezetésével kedves barátja eltűnik, nagyon messzire, ahová ő még nem mehetett. Tovább játszott hát, s bár tudta, hogy barátjával már nem találkozhat, valahogy úgy érezte, hogy sokat lesznek még együtt.

Egy nap őt is egy angyal várta, s elvezette a Nap felé, majd leültette a Holdon. A gyermek elbűvölten nézte a Földet, és egyre inkább oda vágyott. Egy álmában aztán látott egy férfit és egy nőt, aki őt hívta, és köztük ott állt még valaki, egy apró alak, aki furcsán ismerősnek tűnt. Másnap este elaludt, és 10 holdhónapig tartott az álma. Reggel az angyal várta, elkísérte egy szivárvány színű hídhoz, és bátorító szavakkal útjára bocsátotta.
- Menj, használd mindazt a tudást, ragyogást, melegséget, amelyet a csillagoktól, a Naptól és a Holdtól kaptál. Légy szüleid boldog gyermeke, és nővéred szerető öccse.

A kis csillaggyermek elindult a hídon. A túlparton ott várta őt a nő és a férfi: anya és apa. S köztük az az apró alak is hívogatóan integetett felé, és rákacagott. Ekkor megismerte: a barátja volt, akivel olyan sokat játszottak a csillagok között. Ő lesz hát a testvére!

A szülei nagyon szerették, és Zsombornak nevezték el, így Zsombor lett az ő neve.

Eltelt egy év, és Zsombor egy éves lett. Ebben az egy évben pici babából egy ügyes kis kaszkadőr lett, felmászott mindenhová, ahova csak lehetett. Sokat szopizott, anya hátán közlekedett, és napközben ott is aludt. Megismerkedett a traktorral, a kecskékkel és a villanypásztorral.

Eltelt még egy év, és Zsombor két éves lett. Bori oviba ment, és neki nagyon hiányzott otthon. Megtanult járni, és annyira nagyon szeretett gyalogolni, hogy egyre kevesebbszer kéredzkedett fel anya hátára. Előfordult, hogy a mama vigyázott rá, míg anyáéknak dolga volt, és Marikáéknál is nagyon szeretett lenni. Sokat segített apának a traktorokkal és az állatokkal.

Eltelt még egy év, és Zsombor három éves lett. Ebben az évben még ügyesebb lett. Leszokott a pelusról és a szopiról, ráadásul ő maga is nagytestvér lett, mivel megszületett Janka. Egy napon úgy döntött, hogy nem utazik tovább anya hátán. Volt kirándulni, sátrazni, és mindig segített anyának a sütésben.

Eltelt még egy év, és Zsombor immár négy éves. Ovis lett ő is, és nagyon hiányzik Jankának. Rengeteget ás a    ház körül, van saját traktorja és markolója is. Tud vasvillázni, ismeri a traktor vontatmányait, sokat jár apával   traktorozni. Nagyon ügyesen öltözik egyedül, és remekül játszik Borival és Jankával. A szobájában alszik.

Végtelenül kedves, melegszívű kisfiú lett, és mi nagyon büszkék vagyunk rá, és nagyon örülünk, hogy itt lehetünk a születésnapján!


Boldog szülinapot, Töki!


1 megjegyzés:

nat írta...

Gyönyörű! A mese is, a nagyfiú is!