2013-06-21

Bizonyító erejű

Szóval hétfőn hirtelen felindulásból elmentünk apával dolgozni, és Esztergomban kötöttünk ki. Szerencsére a Duna Múzeum nem osztja a múzeumok "hétfőn zárva" mottóját (ők kedden vannak zárva :) ), és így a negyvenfokban is értelmes programlehetőséget kínáltak. Körbementünk, megcsodáltunk, kipróbáltunk, okosodtunk, pacsáltunk, a nagyok térképen jártak, meg ilyesmik. A végén van egy vetítő szoba, ahol rövid kisfilmeket vetítenek Magyarország vizeiről, vagy kapcsolódó témákról. Volt egy "Vaskor" című, mi emberrel egyöntetűen a történelmi vaskorra gondoltunk, suttogtuk a tökinek, hogy figyi, ez jó lesz, ez jó régi cucc. És akkor innen idézve, a beszélgetés suttogva hangzott el:
- Akkor éltek még sárkányok?
- Simán lehet.
- Szerintem most is élnek sárkányok!
- Gondolod?
- Igen. Hát nyilván. Mert ha behaltak volna (sic) a sárkányok, akkor kik csinálják a tüzeket??? Nem csinálhatja más. Csak a sárkányok. - mindezt "hát hülyék vagytok, ha nem látjátok be" fejjel, leírhatatlan :DD


(a film egyébként nem a történelmi vaskorról szólt, hanem arról az időszakról, amikor még teljesen kézi vezérléssel mentek a vízművek meg gátak meg mittomén, nem láttam, mert ki kellett jönni a tökikével, de ilyen hagyományos, eredeti, zongorakíséretes, feliratos némafilm volt :) menjetek, nézzétek meg, és meséljetek :) )


Nincsenek megjegyzések: