2013-11-14

Janka 2

Dolgozom le a hátrányt :)

Bori elment iskolába, Janka meg két éves lett. Elég hihetetlen, de tényleg. Komolyan. Azt kell, hogy mondjam, hogy teljesen kész van tőle a család oda meg vissza, meglehetősen frenetikus egy csaj :) Jön, megy, intézkedik, pakol, macskát fog, nyáron majdnem szobatiszta is lett, traktorozik ezerrel, iszonyú jól játszik a nagyokkal, énekel, sokat, gajdol, még többet, sok mindent mond (az első három fontos szó - apa, cici, traktor - után azonnal jött az "én is!" illetve az "enyém!", hiába no, hátrányos helyzetű harmadik :) ). Öntudatos, önálló, de mindeddig nem nagyon láttuk tőle azt a hardcore dackorszakot. Ez nem azt jelenti, hogy nem tudja kimutatni, ha valami nem tetszik, ó, nagyon is, de tök jól kezelhető. És a maga módján elég sajátos humora is van, a legjobb eddig az volt, mikor egy este vittem aludni a nagyokat, meg gondoltam, őt is, de ő sokat aludt délután, és csak macerálta a nővérét, úgyhogy kiraktam az ágyból, hogy mennyé' apádhoz. Na, ő lerongyolt, valamit tett vett, majd egyszer csak hallom, hogy kicsit méltatlankodva gajdolva mászik fel a lépcsőn, valamivel a kezében, bejött a szobába, felmászott az ágyra, hozzám vágta a kötésem, majd még mindig gajdolva lemászott, és visszament apájához :) De említhetném a tegnap estét is, amikor hasonlóan nem akart aludni, 10 körül lejöttemár érte, hogy azért már mégiscsak, no, nem akart jönni, mondom, én megyek aludni Janka, erre ő intett egyet, és annyit mondott, hogy "szia". Pfffff :)))) Tök ügyesen énekel, abszolút felismerhetőek a dallamok, a szövegek... hát... majd kialakul :) Szóval nagyon egy kis örömgyerek, tökre helyén van a világban, és nagyon nagyon jó nekünk, hogy ő a mi lányunk :)

Egyébként a szülinapja óta, amikor is ugye volt neki saját tortája, minden tortánál, ami készül, reménykedve kérdezi, hogy "enyém?" , és mikor mondom, hogy nem, akkor bólogat, hogy "de, enyém", és akkor meg kell beszélni, hogy igen, neki is volt tortája :) 

Az ünneplése kis rövid volt, megvolt reggel a szülinapi asztal, rajta Lizivel, aki a világgá ment Lenke helyett készült, aztán este volt tortázás, és neki is volt meséje, de csak egy nagyon rövid, mert hát ő még annyit bír csak kivárni a tortának esés előtt :) csudiklassz volt.

Imádom :)

Nincsenek megjegyzések: