2016-10-16

Janka 5

Egész hihetetlen, de ő is 5 éves lett.

Nos, nem könnyű mit írni róla. Mert egyszerre zabálod meg, és téped ki közben az összes hajszáladat tőle. Nagyon önálló, határozott, mindig tudja, mit akar, és mit nem, és az esetek nagy százalékában el is éri. Küzdeni nagyon tud, az biztos. Nagyot nőtt a nyáron, nem csak centire :) hanem belül is. Borihoz jár "iskolába, baromira izgatják a betűk, és a bátyjától megtanult körmöcskézni. Ettől függetlenül még mindig a maga kis világában él főként, mármint nem befordulva, vagy ilyesmi, inkább úgy mondanám, hogy felülemekedik sok mindenen, amin a másik két nagy fennakad. Azért őt sem kell félteni, tud nagyon piszokdisznó is lenni. 101%-ban csaj, minden mozdulatában, megnyilvánulásában, ruhaválasztásában, de azért az itteni "ridegtartás" meghozza az erdményét, kellőképp vad is. Mászik, mindenhová, fantasztikus mozgáskoordinációja van, a következő hét életemben sem lesz nekem ilyen. Teljes biztonsággal mászik fel a játszótér tetejére, majd végig a hintarúdon, végül le a hintán. Persze ettől mindenki, aki először látja, simán infarktust kap :) 

Öt évesen és hat naposan megmozdult az első foga. 

Még mindig imádja a lovakat (a sajátját kivéve, ofkorz), és lelkesen lovagol, igaz, a vadiúj kobakját az idei első óra óta nem találjuk. A lovaglócipőjét se. Szublimáltak. Már nem olyan nehéz az alvás, bár minden reggel fenntartja, hogy ő nem aludt, csak pihentette a szemét.

Ovival jól vannak, idén év elején volt pár nehéz reggel, de ez elmúlt. Heti két délután "alszik" bent, Bori órarendje miatt, és ha nem Ági mondja, el sem hiszem, de a csendespihenő egy óráját VÉGIGFEKSZI NYUGODTAN!! Ági varázsló :) 

Hát kb ennyi. Csudacsaj.

Nincsenek megjegyzések: